Úpravy stravy jsou určeny pro všechny se špatným stavem výživy, který je způsoben nedostatečným nebo nesprávným přísunem základních živin (cukry, tuky, bílkoviny) či stopových prvků.

Nutriční ambulance nabízí podporu zejména při gastroenterologických onemocněních (onemocnění zažívacího traktu -  Crohnova choroba, ulcerozní kolitida, onemocnění slinivky břišní, jaterní onemocnění, stavy po resekcích střeva) neurologická onemocnění (stavy po cévních mozkových příhodách) stavy po rozsáhlých komplikovaných chirurgických operacích a v neposlední řadě i onkologická onemocnění přirozeně vyvolávají různé stupně poruchy výživy, které vyžadují specifickou nutriční péči.

Ambulance nachází uplatnění i v rámci předoperační nutriční přípravy, při sestavování vyváženého jídelníčku pro klienty s alergiemi či intolerancí na některé suroviny, potraviny.